Fagmiljøer og forskningsmiljøer, offentlig- og frivillig sektor og næringslivet inviteres til å dele sin kunnskap på Folkehelsekonferansen 16. og 17. oktober 2025 i Kristiansand.
Folkehelsekonferanse er en viktig møteplass. En slags folkehelsens Arendalsuke.
Lasse Heimdal, styreleder i Folkehelseforeningen
Abstrakt = Skriftlig sammendrag av forskning eller tiltak/prosjekterfaringer
Nå kan du sende inn abstrakt (sammendrag) med forskningsresultater, prosjekt-/praksiserfaringer eller innovative tiltak som konferansedeltakerne kan ta del av.
Viktige datoer:
- Frist for innsending av abstrakt, 15. februar 2025 kl. 24.00
- Tilbakemelding om godkjent abstrakt innen 25. april 2025
- Program til konferansen legges mellom påske og 1. mai.
- Påmelding til på konferansen senest 10.juni
Temaer som belyses under konferansen
Konferansekomiteen har valgt ut flere temaer som skal belyse hovedtemaet for konferansen. For at dine erfaringer skal være relevante er det viktig at du knytter ditt abstrakt og dine resultater til et av temaene. Bruk gjerne litt tid til å sette deg inn i temaet med den forklarende teksten før du begynner å skrive.
Hvorfor og hvordan prioritere:
1. Kunnskapsstrategier – fra ord til handling
2. Folkehelseloven som prioriteringsverktøy – erfaringer fra dagens lov og muligheter i revidert lov
3. Alternative mål for økonomisk vekst og utvikling – implikasjoner for folkehelsen
4. Helsetrusler og beredskap – som en del av folkehelsearbeidet
5. Samarbeid, samhandling, samskapning – nøkkelen til at alle parter opplever at arbeidet gir gode resultater
6. Matsystemer i endring – kostholdsråd, produksjon, innkjøpsavtaler og næringslivets påvirkning
7. Nærmiljøsatsning – vi bygger landsbyen der alle hjelper hverandre
8. Digitale liv på godt og vondt – for alle generasjoner
9. Folkehelsekonsekvenser av rasisme og konflikt – løsninger for verden, lokalt og i det enkelte mennesket
10. Seksuell helse i et livsløpsperspektiv – nytelse, identitet, samtykke, trygghet og aksept
11. Tobakk, alkohol og rusmidler i et livsløpsperspektiv – mengder, konsekvenser, næringslivets påvirkning og løsninger
12. Helsefremmende barnehager og skoler – sett i lys av dagens og fremtidens kommuneøkonomi
13. Gode liv i ungdomstiden – relasjoner, voksenkontakt og psykisk helse
14. Natur, kultur, og kunst – gode opplevelser og håp for alle i samfunnet
HER KAN DU REGISTERE DITT ABSTRAKT
En tverrfaglig gruppe vurdere alle innsendte abstrakts. Arbeidet ledes av Henriette Hovland, nesteleder i FHF Ung og i Folkehelseforeningen. Når vurderingen er ferdig vil konferansekomiteen beslutte hvem som får presentere sine resultater på konferansen. Erfaring viser at det er god kvalitet på abstraktene og at de aller fleste får formidlet på konferansen i plenum, parallelle sesjoner, kortere fremlegg eller poster.
Vurdering og presentasjon
Alle innsendte abstrakt blir vurdert av en komite bestående av tverrfaglig kompetanse og inkluderer både forskere og praktikere. De abstraktene som blir godkjent, vil danne grunnlag for utforming av konferanseprogrammet.
Når du sender inn ditt abstrakt ber vi deg velge og kryss av på om du vil: presentere i en parallell sesjon, bidra i en dialog/verksted, gjennomføre en «fem minutters presentasjon» eller om abstraktet egner seg best for digitalt som poster.
OBS! Ved å sende inn abstrakt aksepterer og bekrefter du samtidig at:
- Ditt godkjente abstrakt blir publisert på konferansens hjemmeside. Abstrakts som er skrevet på engelsk blir også publisert i et supplementnummer til Scandinavian Journal of Public Health.
- Du vil bidra på konferansen med en presentasjon av ditt abstrakt. Du melder deg selv på, før 10.06.25 og betaler for deltakelsen og eventuell reise og overnatting.
Veiledning for deg som skriver og sender inn abstrakt
- Når du sender inn abstraktet ber vi deg krysse av på ønsket presentasjonsform. I tillegg ber vi deg også krysse av på hvilket tema du selv anser at abstraktet passer inn under.
- Du er selv ansvarlig for å få godkjenning fra eventuelle med-forfattere og for eventuelle skrivefeil i teksten. Abstraktene vil ikke bli redigert eller språkvasket. Du skriver på presenterende forfatter i en rubrikk og alle forfattere av abstraktet i en annen rubrikk (husk å få med presenterende forfatter her også hvis tilfelle).
- Du kan skrive på engelsk eller norsk.
- Alle abstraktene har en begrensning på 2 800 tegn. 200 tegn (inkludert mellomrom) til hovedbudskap eller implikasjoner som kobles mot hovedtittel på konferansen. I denne begrensningen inngår ikke tittel og informasjon om forfattere. Tittelen har en begrensning på 80 tegn.
- Presentasjonen på konferansen kan med fordel være på norsk. Det er mulig å presentere på ett annet skandinavisk språk eller på engelsk.
De to ulike typene abstrakt struktureres på følgende måte:
a. Forskningsresultater: bakgrunn, metode, resultater, konklusjoner og hovedbudskap eller implikasjoner for forebygging og helsefremmende arbeid.
b. Praksis-/prosjekterfaringer: Bakgrunn, beskrivelse av prosjektet eller tiltaket, resultater, hva har vi lært, og hovedbudskap eller implikasjoner for forebygging og helsefremmende arbeid.
Premiering av beste abstrakt
Innsendte abstrakt blir vurdert av en tverrfaglig komite. Det beste abstraktet innen forskning og praksis/prosjekt vil bli annonsert på konferansen og premiert med 5 000 kroner hver.
Ønsker du mer informasjon?
Send mail til så svarer vi deg så fort som mulig.