Påvirkning - Utdanning

Folkehelseforeningen bidrar i utviklingen av nasjonale folkehelseutdanninger, sammen med vår samarbeidspartner Norsk nettverk for forskning og utdanning på helsefremming, og i samarbeid med sentrale myndigheter og relevante universiteter og høgskoler.

Utdanning

Profesjonsutdannelse innen folkehelsevitenskap

Det undervises i folkehelse ved mange høyskoler og universiteter i Norge. Vi har skrevet en omtale av utdanningen i folkehelse i Norge, både på bachelor og masternivå, og samlet lenker til utdanningssteder både i Norge og i utlandet. Det beskrives hva man får ut av et slikt studium, og hva det kvalifiserer til.

Utdanning innenfor folkehelse (last ned docx)

Kjernekompetanse for mastergradene i folkehelsevitenskap

Vi er opptatt av at undervisningen til studenter innen folkehelsefaget skal være så omfattende og dekkende for feltet som mulig. I samarbeid med Norsk nettverk for forskning og utdanning på helsefremming har vi laget forslag til kjernekompetanse for mastergradene i folkehelsevitenskap (last ned PDF).

Mastergrad