Den nasjonale Folkehelsekonferansen er den største av sitt slag i Norge. Det er en viktig nettverks- og læringsarena for alle som er opptatt av befolkningens helse og livskvalitet. På konferansen møtes representanter for stat, fylke, kommune, fagorganisasjoner, privat- og frivillig sektor samt politikere.
Folkehelsekonferansen er et godt samarbeidsprosjekt
Folkehelseforeningen er hovedarrangør av konferansen i samarbeid med den utvalgte kommunen og fylkeskommunen. Sammen oppretter vi en konferansekomite som har ansvar for innholdet i konferansen. Andre aktører som bidrar i komiteen er nærliggende universitet, ungdomsråd, frivillig organisasjon, Folkehelseinstituttet og Helse- og Omsorgsdepartementet. Ved å jobbe på denne måten blir vi godt kjent med det lokale arbeidet. Samarbeidspartene blir enige om hva man vil vise frem fra regionen, og hvilken kunnskap man kan tilføre gjennom konferansen. Det bidrar til god kunnskapsoverføring og -utvikling for både arrangører og deltakere på konferansen.
Annet hvert år
Det er vedtatt at konferansen skal arrangeres i Oslo, eller en «Oslo-nær» by annet hvert år og i en større by, ellers i landet, annet hvert år. Det er en forutsetning at det finnes en god konferansearena som kan huse 700 personer i plenum og gjennomføre flere parallelle sesjoner. Det må være lett å komme seg til byen med offentlig kommunikasjon.
I 2024 ble konferansen arrangert i Tønsberg (Oslo-nært) i 2025 arrangeres konferansen i Kristiansand. Dvs. at vi skal tilbake til Østlandet i 2026 og ut i landet i 2027.
Skriv en felles søknad
For å bli vurdert til å bli medarrangør av Folkehelsekonferansen må den aktuelle kommunen og fylkeskommunen skrive en felles søknad der følgende beskrives:
- Hvorfor ønsker kommunen og fylkeskommunen at Folkehelsekonferansen skal avholdes i deres område?
- Hvilke andre samarbeidspartnere vil det være naturlig å samarbeide med?
- En beskrivelse av arenaen der konferansen kan avholdes (minimum 700 personer i plenum)
- En forpliktelse til at 2 – 3 personer fra hver organisasjon deltar i konferansekomiteen som jobber regelmessig sammen i ca. ett års tid og at flere personer kan bidra under selve gjennomføringen av konferansen.
- Kommunen bidrar med 100.000,- og Fylkeskommunen bidrar med 100.000,- som er et tilskudd som går til planlegging, markedsføring og gjennomføring av konferansen.
Høres dette interessant ut? Ta gjerne kontakt med generalsekretær i Folkehelseforeningen Annica Øygard, 954 54 003 for å få vite mer.
Søknadsfrist 01.03.25
Dette kan også være interessant for deg:
Folkehelsekonferansen 2024, Tønsberg – Vi mobiliserer for framtida! | Folkehelsekonferansen
Nye medlemmer betaler medlemskontingenten for 2025 allerede nå! | Folkehelseforeningen